Torta od čokolade

Ova profinjena torta s aromom badema i naranče te bogatom čokoladnom kremom prava je poslastica za ljubitelje čokolade. Uz dodatak čokoladnog likera ili kave poslužite je u posebnim prigodama.

  • 100 min
  • Složeno
Torta od čokolade

Sastojci

Za tijesto

Za kremu

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 250 g čokolade (70% kakaa)

Za čokoladnu glazuru

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca

Priprema

  1. Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte.
  2. Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  3. Smjesu izlijte u kalup (ø 24 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 50 minuta.
  4. Za kremu, vrhnje zakipite i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite najmanje sat vremena.
  5. Ohlađenu smjesu izmiješajte električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen.
  6. Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom.
  7. Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.

Posluživanje: Tortu poslužite uz čokoladni liker i kavu.

Savjet: Ova će torta biti ukusnija ako upotrijebite tamnu čokoladu koja sadrži 70 posto kakaa.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa