Torta od čokolade
- Recept by coolinarika.com -Ova profinjena torta s aromom badema i naranče te bogatom čokoladnom kremom prava je poslastica za ljubitelje čokolade. Uz dodatak čokoladnog likera ili kave poslužite je u posebnim prigodama.
Priprema
Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte. Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u kalup (ø 24 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 50 minuta. Za kremu, vrhnje zakipite i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite najmanje sat vremena. Ohlađenu smjesu izmiješajte električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen. Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom. Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
Posluživanje: Tortu poslužite uz čokoladni liker i kavu.
Savjet: Ova će torta biti ukusnija ako upotrijebite tamnu čokoladu koja sadrži 70 posto kakaa.