Janjetina na padelu

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Janjetina na padelu

Sastojci

Priprema

  1. Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  2. U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  3. Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  4. U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  5. Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  6. Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Posluživanje: Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Savjet: Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Začini inspiracije

Monozačini