Tjestenina sa cherry rajčicama

Posebna aroma umaka koji se savršeno slaže s tjesteninom postići ćete pirjanjem cherry rajčica sa začinima, kaparima, pastom od češnjaka i aceto balsamicom. 

  • 30 min
  • Jednostavno
Tjestenina sa cherry rajčicama

Sastojci

Priprema

  1. Tjesteninu stavite kuhat u veću posudu vrele i posoljene vode. Ocijedite špagete i nakapajte s malo maslinova ulja da se ne zalijepi.
  2. U velikoj, dubokoj tavi zagrijte ulje. Dodajte polovicu rajčica, kapare, limunovu koricu, aceto balsamico, bosiljak, sol i crni papar.
  3. Promiješajte i pirjajte 8 minuta uz često miješanje, dok rajčice i ne puste sok.
  4. Dodajte preostale rajčice i pastu od češnjaka pa promiješajte i nastavite pirjati 2 – 4 minute.
  5. Dodajte tjesteninu i promiješajte da se sjedini. Zagrijavajte još 1 – 2 minute, dok se tjestenina ne prekrije umakom i ne zagrije.

Posluživanje: Umiješajte parmezan, začinite po potrebi i poslužite.

Savjet: Ako vam se čini da rajčice ne ispuštaju dovoljno soka, podlijte s malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Začini inspiracije

Monozačini