Blagdanski mesni kolač

Blagdanski mesni kolač obećavajuće je jelo idealno za blagdanski stol, a narezano i posluženo s kroketima zalogaje najmilijih učinit će još boljima.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Blagdanski mesni kolač

Sastojci

Priprema

  1. Mljeveno meso pomiješajte s Fantom i ostavite nekoliko minuta.
  2. U zdjeli pomiješajte jaje, vrhnje, naribani muškatni oraščić, sol i papar. Listove lazanja kratko prokuhajte da omekšaju.
  3. Podravski špek narežite na trake, a mozzarellu na tri jednaka dijela. Kalup za pečenje obložite tankim ploškama špeka.
  4. Na dno stavite list lazanja. Prelijte umakom, na umak stavite 1/3 mesa, a na meso rasporedite 1/3 mozzarelle.
  5. Postupak ponovite tri puta. Na kraju stavite lazanje, prelijte preostalim umakom i prekrijte špekom koji je ostao viriti iz kalupa.
  6. Pecite na 280 °C oko 1 sat. Pustite da se malo ohladi u kalupu, a zatim istresite na tanjur za serviranje.

Posluživanje: Narezanu roladu poslužite s kroketima.

Savjet: Svinjsko meso možete zamijeniti teletinom.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma