Blagdanski mesni kolač
- Recept by coolinarika.com -Blagdanski mesni kolač obećavajuće je jelo idealno za blagdanski stol, a narezano i posluženo s kroketima zalogaje najmilijih učinit će još boljima.
Priprema
Mljeveno meso pomiješajte s Fantom i ostavite nekoliko minuta. U zdjeli pomiješajte jaje, vrhnje, naribani muškatni oraščić, sol i papar. Listove lazanja kratko prokuhajte da omekšaju. Podravski špek narežite na trake, a mozzarellu na tri jednaka dijela. Kalup za pečenje obložite tankim ploškama špeka. Na dno stavite list lazanja. Prelijte umakom, na umak stavite 1/3 mesa, a na meso rasporedite 1/3 mozzarelle. Postupak ponovite tri puta. Na kraju stavite lazanje, prelijte preostalim umakom i prekrijte špekom koji je ostao viriti iz kalupa. Pecite na 280 °C oko 1 sat. Pustite da se malo ohladi u kalupu, a zatim istresite na tanjur za serviranje.
Posluživanje: Narezanu roladu poslužite s kroketima.
Savjet: Svinjsko meso možete zamijeniti teletinom.