Božićni kruh
- Recept by coolinarika.com -Ultrabogati božićni kruh poput onog koji Englezi šalju prijateljima i rodbini za Božić. Razveselite i vi svoju obitelj i poslužite ga uz kavu i čaj za božićni doručak.
Priprema
Lješnjake grubo nasjeckajte. Smokve i suhe šljive narežite na kockice. Grožđice i brusnice namočite u rum. Jaja, šećer, vanilin šećer i limun šećer pjenasto izmiješajte. Zatim dodajte cimet i brašno pomiješano s Gussnelom i praškom za pecivo, pripremljeno suho voće, te polako sve izmiješajte. Duguljasti kalup (30×11 cm) obložite papirom za pečenje i napunite pripremljenom smjesom. Odmah stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 60 minuta.
Posluživanje: Ohlađen kruh ukrasite po želji, narežite na ploške pa poslužite.
Savjet: Božićni kruh će odlično upotpuniti limunska glazura.