Božićni kruh

Ultrabogati božićni kruh poput onog koji Englezi šalju prijateljima i rodbini za Božić. Razveselite i vi svoju obitelj i poslužite ga uz kavu i čaj za božićni doručak.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Božićni kruh

Sastojci

Priprema

  1. Lješnjake grubo nasjeckajte. Smokve i suhe šljive narežite na kockice. Grožđice i brusnice namočite u rum.
  2. Jaja, šećer, vanilin šećer i limun šećer pjenasto izmiješajte.
  3. Zatim dodajte cimet i brašno pomiješano s Gussnelom i praškom za pecivo, pripremljeno suho voće, te polako sve izmiješajte.
  4. Duguljasti kalup (30×11 cm) obložite papirom za pečenje i napunite pripremljenom smjesom. Odmah stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 60 minuta.

Posluživanje: Ohlađen kruh ukrasite po želji, narežite na ploške pa poslužite.

Savjet: Božićni kruh će odlično upotpuniti limunska glazura.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima