Parfe torta od sira

Lagana poput oblačka, svilenkaste teksture i nježnog okusa, Englezima omiljen cheese cake, fenomenalan je izbor za “nešto slatko uz kavu”.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Parfe torta od sira

Sastojci

  • 1 biskvitna podloga za tortu

Za kremu

Za posipavanje

  • 60 g zobenih pahuljica
  • 60 g smeđeg šećera
  • 60 g maslaca

Priprema

  1. Svježi kravlji sir ocijedite i propasirajte, pa ga izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, limunovim sokom i ribanom koricom.
  2. U visoku posudu ulijte hladno mlijeko, uspite sadržaj vrećice Parfe kreme, promiješajte, pa miješajte električnom miješalicom (najveća brzina) dvije minute. Dodajte zatim pripremljeni sir i nastavite miješati još dvije minute.
  3. Kremu odmah istresite na biskvitnu podlogu koju ste stavili na dno kalupa za torte, poravnajte je i stavite u hladnjak sat-dva da očvrsne.
  4. Ugrijanom maslacu dodajte šećer i popecite ga do svijetlosmeđe boje, a zatim dodajte zobene pahuljice, kratko ih popecite, istresite ih na dasku, ohladite i usitnite valjkom za tijesto.

Posluživanje: Tortu izvadite iz kalupa i ukrasite posipom od zobenih pahuljica.

Savjet: Ako volite, tortu možete posuti i mljevenim bademima i orasima.

Topli napici

U blagom zagrljaju prirode