Povrtni paprikaš
- Recept by coolinarika.com -Povrtni paprikaš stavite u dublju zdjelicu, dodajte narezani feta sir i uživajte u finom jelu.
![Povrtni paprikaš](https://piovariations.cdn.podravka.net/3b043e86-631f-11eb-a2ed-0242ac120046/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Mladi luk, mrkvu i stapku celera narežite na ploške i stavite na zagrijano maslinovo ulje. Popecite povrće da lagano uvene i podlijte prošekom. Dodajte tople vode, sjeckanu rajčicu, povrtni temeljac, papar, cimet, sol, mljevenu slatku i ljutu papriku i umiješajte ocijeđeni bijeli grah. Posudu s povrćem stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 20 minuta.
Posluživanje: Povrtni paprikaš stavite u dublju zdjelicu, dodajte narezani feta sir i poslužite.
Savjet: Priprema jela bit će jednostavnija i brža ako koristite posudu u kojoj se hrana može pripremati i na štednjaku, ali i u pećnici.