Nougat rolada
- Recept by coolinarika.com -Nougat rolada desert je koji se ne može odbiti zbog bogate kreme punog okusa od mascarponea i šlaga te pečenih lješnjaka koji je izvrsno nadopunjuju. Zahvaljujemo blogerici Mateji Kobeščak na ustupljenom receptu.
Priprema
Najprije skuhajte puding kako bi se stigao ohladiti dok pripremate biskvit. Prašak za puding pomiješajte s 3 žlice šećera. Od 300 ml mlijeka oduzmite 5 žlica i promiješajte ih sa smjesom pudinga i šećera. Puding nastavite pripremati prema uputama s vrećice. Dakle, ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 1-2 minute. Vrući puding prebacite u čistu posudu i odmah prekrijte plastičnom folijom. Ohladite. Za biskvit, bjelanjke miksajte električnim mikserom uz postepeno dodavanje 30 g šećera. Miksajte sve dok ne dobijete sjajan čvrsti snijeg. U drugoj posudi pjenasto umutite žumanjke, vanilin šećer i preostalih 40 g običnog šećera. Dodajte ulje, brašno, mljevene lješnjake i prašak za pecivo i lagano promiješajte da se sastojci sjedine. Bjelanjke dodajte u smjesu žumanjaka i lagano pjenjačom promiješajte. Smjesu izlijte u lim dimenzija 30x32cm obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C. Pečeni biskvit prebacite na čisti komad papira za pečenje ili kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu. Lagano odvojite papir za pečenje od biskvita i odmah zarolajte. Ostavite da se ohladi. Sada pripremite nadjev. Ohlađeni skuhani puding izmiksajte, dodajte mu mascarpone i vrhnje za šlag izrađeno do čvrste konzistencije (pazite da ga ne umutite previše, jer će biti grudasto). Ohlađeni biskvit odrolajte, premažite s 4-5 žlica Lino Lade Gold Creamy, pospite s 30g pečenih nasjeckanih lješnjaka i premažite s dvije trećine pripremljenog nadjeva. Biskvit i nadjev zajedno zarolajte i roladu premažite preostalom kremom. Ukrasite s preostalim lješnjacima i ohladite prije posluživanja.
Posluživanje: Poslužite ohlađeno.
Savjet: Ako nemate mascarpone, možete ga zamijeniti maslacem, a šlag dodajte po želji.