Nougat rolada
- Recept by coolinarika.com -Nougat rolada desert je koji se ne može odbiti zbog bogate kreme punog okusa od mascarponea i šlaga te pečenih lješnjaka koji je izvrsno nadopunjuju. Zahvaljujemo blogerici Mateji Kobeščak na ustupljenom receptu.
![Nougat rolada](https://piovariations.cdn.podravka.net/e240c8fa-805e-11ed-af28-ceb8dab08012/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Najprije skuhajte puding kako bi se stigao ohladiti dok pripremate biskvit. Prašak za puding pomiješajte s 3 žlice šećera. Od 300 ml mlijeka oduzmite 5 žlica i promiješajte ih sa smjesom pudinga i šećera. Puding nastavite pripremati prema uputama s vrećice. Dakle, ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 1-2 minute. Vrući puding prebacite u čistu posudu i odmah prekrijte plastičnom folijom. Ohladite. Za biskvit, bjelanjke miksajte električnim mikserom uz postepeno dodavanje 30 g šećera. Miksajte sve dok ne dobijete sjajan čvrsti snijeg. U drugoj posudi pjenasto umutite žumanjke, vanilin šećer i preostalih 40 g običnog šećera. Dodajte ulje, brašno, mljevene lješnjake i prašak za pecivo i lagano promiješajte da se sastojci sjedine. Bjelanjke dodajte u smjesu žumanjaka i lagano pjenjačom promiješajte. Smjesu izlijte u lim dimenzija 30x32cm obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C. Pečeni biskvit prebacite na čisti komad papira za pečenje ili kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu. Lagano odvojite papir za pečenje od biskvita i odmah zarolajte. Ostavite da se ohladi. Sada pripremite nadjev. Ohlađeni skuhani puding izmiksajte, dodajte mu mascarpone i vrhnje za šlag izrađeno do čvrste konzistencije (pazite da ga ne umutite previše, jer će biti grudasto). Ohlađeni biskvit odrolajte, premažite s 4-5 žlica Lino Lade Gold Creamy, pospite s 30g pečenih nasjeckanih lješnjaka i premažite s dvije trećine pripremljenog nadjeva. Biskvit i nadjev zajedno zarolajte i roladu premažite preostalom kremom. Ukrasite s preostalim lješnjacima i ohladite prije posluživanja.
Posluživanje: Poslužite ohlađeno.
Savjet: Ako nemate mascarpone, možete ga zamijeniti maslacem, a šlag dodajte po želji.