Krumpiruša
- Recept by coolinarika.com -Krumpiruši, sveobožavanom bosanskom jelu, draž daju domaće kore ili jufke iz vučenog tijesta. Pribjegavate li brzim rješenjima, kupite čim tanje kore.

Priprema
Oguljeni krumpir narežite na kockice, a zatim mu dodajte naribani luk, papar, Vegetu i dobro promiješajte. List tankog tijesta premažite uljem, na to stavite drugi list tankog tijesta, a po tijestu rasporedite dio pripremljenog nadjeva. Po nadjevu nakapajte malo ulja i tijesto savite u savijaču. Isto to učinite s preostalim tijestom i nadjevom. Savijače stavite na uljem namazani pleh i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta. Vodu posolite, zakipite i prelijte po pečenim savijačama.
Posluživanje: Savijače ostavite stajati oko 10 minuta i poslužite s kiselim vrhnjem.
Savjet: Krumpiruša će biti još ukusnija ako pripremite domaće vučeno tijesto.