Krumpiruša

Krumpiruši, sveobožavanom bosanskom jelu, draž daju domaće kore ili jufke iz vučenog tijesta. Pribjegavate li brzim rješenjima, kupite čim tanje kore.

  • 60 min
  • Jednostavno
Krumpiruša

Sastojci

Za posluživanje

  • 200 ml kiselog vrhnja

Priprema

  1. Oguljeni krumpir narežite na kockice, a zatim mu dodajte naribani luk, papar, Vegetu i dobro promiješajte.
  2. List tankog tijesta premažite uljem, na to stavite drugi list tankog tijesta, a po tijestu rasporedite dio pripremljenog nadjeva.
  3. Po nadjevu nakapajte malo ulja i tijesto savite u savijaču. Isto to učinite s preostalim tijestom i nadjevom.
  4. Savijače stavite na uljem namazani pleh i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
  5. Vodu posolite, zakipite i prelijte po pečenim savijačama.

Posluživanje: Savijače ostavite stajati oko 10 minuta i poslužite s kiselim vrhnjem.

Savjet: Krumpiruša će biti još ukusnija ako pripremite domaće vučeno tijesto.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje