Mostarska kalja
- Recept by coolinarika.com -Iza tajnovitog arapskog naziva “kalja” krije se kuhani kupus s mesom, učestalo kontinentalno jelo na mostarski način. Kako biste ublažili miris zelja pri kuhanju, savjetujemo da vodi u kojoj ga kuhate dodate svežnjić peršina.
Priprema
Kupus očistite, razrežite po dužini na 4 do 6 kriški, izvadite korijen i uronite u posoljenu kipuću vodu. Kuhajte 2 minute i izvadite. Meso narežite na veće komade i na zagrijanom ulju kratko popecite sa svih strana. Dodajte sitno nasjeckani luk, mrkvu narezanu na kolutiće, papriku narezanu na kockice i sve zajedno pirjajte uz dodavanje manjih količina vode. Dodajte Vegetu, sol i kupus, zalijte vodom i kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat. Na kraju umiješajte razmućeni koncentrat rajčice te dodajte nasjeckani češnjak i papar.
Posluživanje: Poslužite toplo kao samostalno jelo.
Savjet: Ovo se jelo poslužuje kao glavno jelo bez priloga ili salate.