Mostarska kalja

Iza tajnovitog arapskog naziva “kalja” krije se kuhani kupus s mesom, učestalo kontinentalno jelo na mostarski način. Kako biste ublažili miris zelja pri kuhanju, savjetujemo da vodi u kojoj ga kuhate dodate svežnjić peršina.

  • 90 min
  • Jednostavno
Mostarska kalja

Sastojci

Priprema

  1. Kupus očistite, razrežite po dužini na 4 do 6 kriški, izvadite korijen i uronite u posoljenu kipuću vodu. Kuhajte 2 minute i izvadite.
  2. Meso narežite na veće komade i na zagrijanom ulju kratko popecite sa svih strana.
  3. Dodajte sitno nasjeckani luk, mrkvu narezanu na kolutiće, papriku narezanu na kockice i sve zajedno pirjajte uz dodavanje manjih količina vode.
  4. Dodajte Vegetu, sol i kupus, zalijte vodom i kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat.
  5. Na kraju umiješajte razmućeni koncentrat rajčice te dodajte nasjeckani češnjak i papar.

Posluživanje: Poslužite toplo kao samostalno jelo.

Savjet: Ovo se jelo poslužuje kao glavno jelo bez priloga ili salate.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus