Zapečena tjestenina sa šunkom, mozzarellom i jajima

Tjestenina je jedna od čestih namirnica na jelovniku pa su nove ideje uvijek dobrodošle. Zapečete li je sa šunkom, mozzarellom i jajima dobit ćete jednostavan, a kvalitetan obrok. 

  • 40 min
  • Jednostavno
Zapečena tjestenina sa šunkom, mozzarellom i jajima

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml mlake vode i dodajte vrhnje za kuhanje. Stavite na vatru i lagano miješajte dok umak ne zakipi, a zatim kuhajte 1 minutu.
  2. U vatrostalnu posudu stavite nekuhanu tjesteninu, raspredite šunku narezanu na kockice, prelijte pripremljenim umakom i po površini raspredite mozzarellu narezanu na ploške.
  3. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  4. Jaja tvrdo skuhajte, očistite i narežite.

Posluživanje: Po zapečenoj tjestenini rasporedite jaja i nasjeckani mladi luk pa poslužite.

Savjet: Možete upotrijebiti i druge vrste tjestenine.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”