Pirjani grah s povrćem
- Recept by coolinarika.com -Jednostavno za pripremu, a vrlo ukusno i pikantno začinjeno jelo. Malo graha, teletine, paprike, rajčice i pravog omjera začina s Vegetom pikant i obrok je tu. Dobar tek!
Priprema
Teletinu narežite na kockice i na ulju kratko popecite. Podlijevajući vodom nastavite pirjati dok meso ne omekša. Nakon toga umiješajte na kockice narezanu papriku i stabljiku celera te nastavite pirjati još oko 10 minuta. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 300 ml mlake vode, zalite meso s paprikom i dodajte grah. Kad zavri prelijte u namašćenu posudu za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
Posluživanje: Pripremljeni grah poslužite s kuhanom rižom.
Savjet: Pirjanom grahu možete dodati još i čili papričicu.