Pirjani grah s povrćem

Jednostavno za pripremu, a vrlo ukusno i pikantno začinjeno jelo. Malo graha, teletine, paprike, rajčice i pravog omjera začina s Vegetom pikant i obrok je tu. Dobar tek!

  • 80 min
  • Jednostavno
Pirjani grah s povrćem

Sastojci

Priprema

  1. Teletinu narežite na kockice i na ulju kratko popecite. Podlijevajući vodom nastavite pirjati dok meso ne omekša.
  2. Nakon toga umiješajte na kockice narezanu papriku i stabljiku celera te nastavite pirjati još oko 10 minuta.
  3. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 300 ml mlake vode, zalite meso s paprikom i dodajte grah.
  4. Kad zavri prelijte u namašćenu posudu za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

Posluživanje: Pripremljeni grah poslužite s kuhanom rižom.

Savjet: Pirjanom grahu možete dodati još i čili papričicu.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”