Sočni losos s roštilja

Kada ne možete riješiti dvojbu između ribe i grilla, najbolje je spojiti dvije stvari i prepustiti se užitku u sočnom lososu s roštilja.

  • 50 min
  • Jednostavno
Sočni losos s roštilja

Sastojci

Priprema

  1. Odreske lososa premažite marinadom i ostavite oko 30 minuta.
  2. Limun narežite na kolutove, a šparogama odrežite zadebljale dijelove.
  3. Šparoge kratko blanširajte u posoljenoj vodi, ocijedite i posušite.
  4. Roštilj zagrijte, premažite ga lagano maslinovim uljem.
  5. Na njega složite kolutove limuna, a na limun marinirane odreske lososa.
  6. Pecite na roštilju oko 15 minuta, to jest dok se riba lagano ne raspada pod vilicom.
  7. Na roštilj, pokraj odrezaka lososa stavite šparoge i rajčice i pecite još oko pet minuta.
  8. Povrće nakapajte maslinovim uljem.

Posluživanje: Losos s roštilja poslužite topao s pripremljenim povrćem i ploškama limuna.

Savjet: Losos ovako pripremljen vrlo je sočan. Ako želite, potkraj možete maknuti limun i kratko ga zapeći na roštilju.

Gulaš

Inspirirani tradicijom