Džem od trešanja
- Recept by coolinarika.com -Džem od trešanja 🍒🍒izvrsna je ideja za produženo uživanje u sezonskom voću. Stoga, nakon što ste guštali u sočnim svježim trešnjama, svakako višak planirajte iskoristiti. Najjednostavnije je trešnje skuhati uz dodatak šećera i želina te ih pospremiti u staklenke. Na ovaj način možete u okusu trešanja uživati i mjesecima nakon njihove sezone.
![Džem od trešanja](https://podravkaiovariations.azureedge.net/4bdd7414-fae6-11ed-a9bc-faddce558aa2/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Trešnje operite, očistite i narežite na četvrtine. Dio trešanja propasirajte kako biste dobili malo tekućine. Želin izmiješajte sa dvije žlice šećera pa ga dodajte u voće koje ste stavili u duboku zdjelu. Zagrijevajte uz miješanje do vrenja, a zatim dodajte bourbon vanilija šećer i preostali šećer. Nakon vrenja kuhajte još tri minute, otklanjajući pjenu koja je nastala. Vrući džem prebacite u sterilizirane staklenke, dobro zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade.
Posluživanje: Poslužite u desertima, na palačinkama, na kruhu…
Savjet: Od ove količine voća dobiti ćete otprilike 2 litre džema.