Džem od trešanja

Džem od trešanja 🍒🍒izvrsna je ideja za produženo uživanje u sezonskom voću. Stoga, nakon što ste guštali u sočnim svježim trešnjama, svakako višak planirajte iskoristiti. Najjednostavnije je trešnje skuhati uz dodatak šećera i želina te ih pospremiti u staklenke. Na ovaj način možete u okusu trešanja uživati i mjesecima nakon njihove sezone.

  • 30 min
  • Jednostavno
Džem od trešanja

Sastojci

Priprema

  1. Trešnje operite, očistite i narežite na četvrtine.
  2. Dio trešanja propasirajte kako biste dobili malo tekućine.
  3. Želin izmiješajte sa dvije žlice šećera pa ga dodajte u voće koje ste stavili u duboku zdjelu. Zagrijevajte uz miješanje do vrenja, a zatim dodajte bourbon vanilija šećer i preostali šećer.
  4. Nakon vrenja kuhajte još tri minute, otklanjajući pjenu koja je nastala.
  5. Vrući džem prebacite u sterilizirane staklenke, dobro zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade.

Posluživanje: Poslužite u desertima, na palačinkama, na kruhu…

Savjet: Od ove količine voća dobiti ćete otprilike 2 litre džema.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom