Džem od smokava

Ovaj džem postaje sve popularnijim slatkim namazom, a i kroasani su odlični kada ih njime napunite! Orasi mu daju još zanimljiviju teksturu, a možete ga i dodatno namirisati koricom od limuna ili naranče.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Džem od smokava

Sastojci

Priprema

  1. Polovicu oraha sameljite, a preostalu količinu oraha grubo nasjeckajte.
  2. Smokve operite, narežite na manje komade i stavite u posudu za kuhanje. Dodajte prošek, limunsku kiselinu, orahe i Želin izmiješan s dvije žlice šećera.
  3. Zagrijavajte uz miješanje dok ne zakipi.
  4. Nakon toga dodajte ostatak šećera, uz stalno miješanje. Pustite neka masa zakipi i uz stalno miješanje kuhajte još oko tri minute.
  5. Kipuću smjesu stavite u čiste i zagrijane staklenke i zatvorite.

Posluživanje: Džem od smokava poslužite uz prhke kolačiće i topli napitak.

Savjet: Po želji možete dodati naribanu koricu limuna i naranče.

Gulaš

Inspirirani tradicijom