Pile pečeno na pivskoj limenci s hrskavim kroketima

Pile pečeno na pivskoj limenci jedan je od najpopularnijih pivskih recepata na svijetu, a savršeno hrskavi kroketi idealni su uz ovu sočnu piletinu.Zahvaljujemo chefu Lovri Smetišku na ustupljenom receptu

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Pile pečeno na pivskoj limenci s hrskavim kroketima

Sastojci

Priprema

  1. Pile prelijte Vegeta Grill marinadom classic i ostavite marinirati pola sata u hladnjaku. Ostatak marinade stavite sa strane.
  2. Dok čekate da pile bude gotovo, ogulite krumpir, izlijte pola piva iz limenke u čašu i stavite sa strane, a na limenku s ostalom polovicom piva stavite pile. Ostatak piva i drugu vrećicu marinade pomiješajte.
  3. Krumpir stavite kuhati u posoljenu vodu, a pile stavite peći u pećnicu na 190 °C oko sat vremena te ga svako malo podlijevajte mješavinom marinade i piva.
  4. Skuhani krumpir propasirajte, pomiješajte sa žumanjkom i maslacem sobne temperature pa mu dodajte sol, papar i prstohvat muškatnog oraščića.
  5. Nakon što sve pomiješate, smjesu stavite u piping vrećicu te je istišćite u obliku kuglica na papir za pečenje. U videu pogledajte trik kako napraviti savršene krokete od krumpira.

Posluživanje: Pile narežite na komade i poslužite sa savršenim kroketima.

Savjet: Kroketi pripremljeni na ovaj način biti će hrskavi izvana, a mekani iznutra.

Gulaš

Inspirirani tradicijom