Pile pečeno na pivskoj limenci s hrskavim kroketima
- Recept by coolinarika.com -Pile pečeno na pivskoj limenci jedan je od najpopularnijih pivskih recepata na svijetu, a savršeno hrskavi kroketi idealni su uz ovu sočnu piletinu.Zahvaljujemo chefu Lovri Smetišku na ustupljenom receptu
Priprema
Pile prelijte Vegeta Grill marinadom classic i ostavite marinirati pola sata u hladnjaku. Ostatak marinade stavite sa strane. Dok čekate da pile bude gotovo, ogulite krumpir, izlijte pola piva iz limenke u čašu i stavite sa strane, a na limenku s ostalom polovicom piva stavite pile. Ostatak piva i drugu vrećicu marinade pomiješajte. Krumpir stavite kuhati u posoljenu vodu, a pile stavite peći u pećnicu na 190 °C oko sat vremena te ga svako malo podlijevajte mješavinom marinade i piva. Skuhani krumpir propasirajte, pomiješajte sa žumanjkom i maslacem sobne temperature pa mu dodajte sol, papar i prstohvat muškatnog oraščića. Nakon što sve pomiješate, smjesu stavite u piping vrećicu te je istišćite u obliku kuglica na papir za pečenje. U videu pogledajte trik kako napraviti savršene krokete od krumpira.
Posluživanje: Pile narežite na komade i poslužite sa savršenim kroketima.
Savjet: Kroketi pripremljeni na ovaj način biti će hrskavi izvana, a mekani iznutra.