Goveđi rižoto

Tajna svakog dobrog rižota je odabir riže, u ovom receptu naglasak je na arborio zrncima koji imaju visok udio škroba i stvaraju kremoznost. Osim toga, ljubav na prvi pogled ovog recepta jamči i priprema od samo pola sata. Glavni razlog je gulaš unaprijed pripremljen, kojeg je samo potrebno umiješati u zrnca riže pojačana okusom lovorovog lista i prethodno dinstana u malo vina i na luku.

  • 30 min
  • Jednostavno
Goveđi rižoto

Priprema

  1. U tavu na zagrijano ulje stavite rižu, pa je popecite uz miješanje (5 minuta).
  2. Podlijte vinom, pirjajte da alkohol ishlapi, a riža upije dio vina (oko 5-7 minuta).
  3. Dodajte gulaš i list lovora, a zatim kuhajte na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje.
  4. Kad riža upije dio tekućine, dodajte vruće vode, malo po malo tijekom kuhanja, sve dok riža ne bude potpuno kuhana.
  5. Na kraju, popaprite, umiješajte maslac i po potrebi posolite.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo sa sezonskom salatom.

Savjet: Arborio riža ima veliko, zaobljeno zrno s visokim udjelom škroba. Lako upija tekućinu dodanu u rižoto, pa je izvrstan izbor za pripremu rižota.

Gulaš

Inspirirani tradicijom