Polpete sa zobenim pahuljicama i povrćem uz salatu od krumpira i mrkve
- Recept by coolinarika.com -Ukusan obrok za gurmane dolazi u obliku polpeta od mljeveniog mesa i zobenih pahuljica. Poslužite ih uz toplu salatu od krumpira i mrkve i uživajte u ovoj zaokruženoj mesno povrtnoj priči.
Priprema
Priprema polpeta: Luk, češnjak, peršin, mrkvu i tikvicu zajedno usitnite u sjeckalici. Ako nemate sjeckalicu, povrće nožem narežite na sitno. Mljevenom mesu dodajte usitnjeno povrće, jaja, zobene pahuljice, mljevenu crvenu papriku, sol. papar, suncokretovo ulje, sve dobro promiješajte i rukama formirajte polpete. Na zagrijano ulje stavite pržiti polpete dok ne dobiju lijepu boju i dok iznutra nisu pečene.
Priprema salate od krumpire i mrkve
Dok se polpete prže, pripremite salatu. U posoljenoj vodi skuhajte krumpir i mrkvu koju ste narezali na kockice. Kuhano povrće procijedite. U posudu dodajte maslinovo ulje i luk. Kada luk zažuti dodajte mu kuhani krumpir i mrkvu. Sve dobro promiješajte i malo kuhačom usitnite. Salatu posolite, popaprite i dodajte još malo maslinovog ulja.
Posluživanje: Pripremljenu toplu salatu poslužite uz polpete.