Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont

Brzi ljetni minestrone

Idealan ljetni zalogaj koji se priprema u svega nešto više od pola sata nosi naziv brzi ljetni minestrone. U njemu caruje mlado ljetno povrće, a umjesto tjestenine obogaćeno je mješavinom žitarica. Zahvaljujemo blogerici Sandri Rončević na ustupljenom receptu.

  • 40 min
  • Jednostavno
Brzi ljetni minestrone

Sastojci

Priprema

  1. Papriku, rajčicu, tikvicu, krumpir (ne morate ga guliti) narežite na male kockice podjednake veličine.
  2. Luk sitno narežite, a češnjak nasjeckajte. Mrkvu ogulite i narežite na tanke ploške.
  3. U posudi zagrijte maslinovo ulje na koje dodajte narezano povrće, osim rajčice i popecite uz stalno miješanje 7-8 minuta.
  4. Potom dodajte rajčicu i nastavite pirjati još 3-4 minute.
  5. Dodajte mješavinu riža 3 žitarice, nastavite pirjati još nekoliko minuta, a zatim zalijte s 1,5 l vode.
  6. Posolite, popaprite, dodajte bosiljak i timijan, smanjite vatru na srednje jaku i kuhajte otkriveno 20 minuta uz povremeno miješanje.

Posluživanje: Ugasite vatru, kušajte i po potrebi dodatno začinite, prelijte maslinovim uljem i poslužite toplo ili mlako. Odlično je i sasvim hladno, obilato preliveno maslinovim uljem.

Savjet: Možete koristiti povrće koje imate ili ovisno o sezoni.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje