Pijani Izidor
- Recept by coolinarika.com -Kokosovo brašno omiljeno je u slastičarstvu kao sastojak za umijesiti, ali i kao ukras. U ovome sočnom kolaču upotrebljavamo ga višestruko.
Priprema
Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte šećer, žumanca i vodu, pa dalje miješajte da se volumen smjese poveća. Dodajte kokosovo brašno, brašno, koje ste prethodno izmiješali s praškom za pecivo i kakaom, a na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Dobivenu smjesu stavite u namazan i pobrašnjen pleh za pečenje (vel. 20×35 cm) i pecite oko 35 minuta na 200°C. U međuvremenu prelijte kipućim mlijekom preostalo kokosovo brašno, dodajte mu rum, šećer u prahu i dobro izmiješajte. Pečeni i ohlađeni kolač premažite džemom od jagoda a gore rasporedite pripremljenu smjesu od kokosa.
Posluživanje: Po želji kolač išarajte glazurom od čokolade, narežite na kocke i poslužite.
Savjet: Nježne biskvitne smjese poput ove lakše ćete izvaditi iz pleha, ako pleh prije pečenja obložite pek papirom i namažete.