Povrće 4 sira
- Recept by coolinarika.com -Iznenađujuće carstvo okusa krije se u punom tanjuru povrća s umakom od četiri vrste sira. Svoj doprinos daje ječmena kaša, a završni dodir - pinjoli.
Priprema
Ječam stavite kuhati u posoljenu vodu. Kad je kuhan, ocijedite ga. Muškatnu bundevu narežite na kockice. Cvjetove brokule 1 minutu blanširajte u posoljenoj kipućoj vodi i ohladite. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite ječam i po njemu rasporedite povrće. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode, vrhnjem i vlascem te prelijte preko sadržaja u posudi. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Posluživanje: Gotovo jelo pospite pinjolima i poslužite.
Savjet: Ječmena kaša je nutritivno je vrijedna žitarica koju je te teško raskuhati.