Povrće 4 sira

Iznenađujuće carstvo okusa krije se u punom tanjuru povrća s umakom od četiri vrste sira. Svoj doprinos daje ječmena kaša, a završni dodir - pinjoli.

  • 45 min
  • Jednostavno
Povrće 4 sira

Sastojci

  • sol
  • 120 g ječma
  • 2 žlice poprženih pinjola
  • 1 žlica narezanog vlasca
  • 250 ml vrhnja (sojino ili zobeno)
  • 1 žlica ulja
  • 150 cvjetova brokule
  • 400 g muškatne (butternut) bundeve ili bundeve Hokaido
  • 1 Fant zapečena piletina 4 vrste sira

Priprema

  1. Ječam stavite kuhati u posoljenu vodu. Kad je kuhan, ocijedite ga.
  2. Muškatnu bundevu narežite na kockice. Cvjetove brokule 1 minutu blanširajte u posoljenoj kipućoj vodi i ohladite.
  3. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite ječam i po njemu rasporedite povrće.
  4. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode, vrhnjem i vlascem te prelijte preko sadržaja u posudi.
  5. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Gotovo jelo pospite pinjolima i poslužite.

Savjet: Ječmena kaša je nutritivno je vrijedna žitarica koju je te teško raskuhati.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh