Aurora umak

Aurora umak spada među klasične umake kojima ćete upotpuniti jela od kuhane i pržene ribe i povrće. Svježi bosiljak, muškatni oraščić i slatko vrhnje dio su dobitne kombinacije. S Aurora umakom nećete pogriješiti!

  • 30 min
  • Jednostavno
Aurora umak

Priprema

  1. U posudu na rastopljeni maslac stavite brašno, malo ga popecite, zalijte hladnim mlijekom i kuhajte oko 5 minuta neprestano miješajući.
  2. Dodajte muškatni oraščić, malo soli, Vegetu, koncentrat rajčice, malo tabasca i slatko vrhnje.
  3. Sve još kratko prokuhajte pa na kraju umiješajte limunov sok i bosiljak. Po potrebi umak možete razrijediti s malo vode.

Posluživanje: Umak poslužite uz prženu ili kuhanu bijelu ribu i povrće.

Savjet: Umjesto koncentrata možete staviti sok od rajčice.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima