Varivo od graška

Varivo od graška većina nas pamti kao jelo iz djetinjstva, no nije naodmet još jedanput ponoviti gradivo prije nego se upustimo u evociranje uspomena. Zdravo, domaće i zasitno – sve jednim udarcem!

  • 30 min
  • Jednostavno
Varivo od graška

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir ogulite, operite, narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu. Neka se kuha petnaestak minuta.
  2. Na maslinovu ulju kratko popecite pancetu narezanu na kockice, dodajte salsu, ocijeđeni i isprani grašak, kuhani krumpir, vodu te kratko prokuhajte.
  3. Na kraju dodajte Gussnel koji ste razmutili u malo vode, kopar i ostavite da sve još jedanput zakipi.

Posluživanje: Poslužite kao samostalno jelo ili s popečenim kruhom.

Savjet: Želite li da vam jelo bude jušnije, umjesto krumpira dodajte kuhanu tjesteninu.

Začini inspiracije

Monozačini