Juha od morskih plodova
- Recept by coolinarika.com -Juha može postati saveznikom dobre linije i sredstvom protiv dehidracije za toplog vremena. Ukoliko ljeti pribjegavate laganijoj prehrani bogatoj povrćem, voćem i morskim plodovima, juha od morskih plodova savršeno će se uklopiti u vaš jelovnik.
Priprema
Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok luk ne omekša. Dodajte narezane pelate, šafran, lovor, timijan, šećer, passatu , vodu i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta.Nakon toga dodajte oprane i očišćene dagnje te kuhajte pokriveno oko 5 minuta. Zatim dodajte ribu narezanu na komadiće, vino i kuhajte dok riba ne omekša. Za pripremu kruha s češnjakom, šnite francuza debljine od oko jednog centimetra kratko popecite na tavi bez masnoće. Ulje pomiješajte s češnjakom, kajenskim paprom i limunovim sokom. Tople popečene ploške kruha pospite Vegetom, a zatim na svaku šnitu stavite žličicu pripremljene mješavine maslinova ulja i češnjaka.
Posluživanje: Uz juhu od morskih plodova poslužite tost s češnjakom.
Savjet: Kod pripreme ovog jela koristite dublju širu tavu.