Juha od morskih plodova

Juha može postati saveznikom dobre linije i sredstvom protiv dehidracije za toplog vremena. Ukoliko ljeti pribjegavate laganijoj prehrani bogatoj povrćem, voćem i morskim plodovima, juha od morskih plodova savršeno će se uklopiti u vaš jelovnik.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Juha od morskih plodova

Sastojci

Za tost s češnjakom

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok luk ne omekša.
  2. Dodajte narezane pelate, šafran, lovor, timijan, šećer, passatu, vodu i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  3. Nakon toga dodajte oprane i očišćene dagnje te kuhajte pokriveno oko 5 minuta.
  4. Zatim dodajte ribu narezanu na komadiće, vino i kuhajte dok riba ne omekša.
  5. Za pripremu kruha s češnjakom, šnite francuza debljine od oko jednog centimetra kratko popecite na tavi bez masnoće. Ulje pomiješajte s češnjakom, kajenskim paprom i limunovim sokom.
  6. Tople popečene ploške kruha pospite Vegetom, a zatim na svaku šnitu stavite žličicu pripremljene mješavine maslinova ulja i češnjaka.

Posluživanje: Uz juhu od morskih plodova poslužite tost s češnjakom.

Savjet: Kod pripreme ovog jela koristite dublju širu tavu.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa