Rižoto s mladim graškom
- Recept by coolinarika.com -Pri spomenu riže s graškom većini je prva asocijacija rizi-bizi. No, mi smo odlučili biti maštovitiji od toga i ponuditi vam pravi kulinarski užitak. Za pripremu sugeriramo nabavite arborio rižu te se dobro opskrbite začinima kojima jelo obiluje.
![Rižoto s mladim graškom](https://piovariations.cdn.podravka.net/f517d0f8-610d-11eb-b65f-0242ac120039/v/5a667e06-64be-11eb-aef3-0242ac130010/1024x2048-5a668c84-64be-11eb-ae43-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U širokoj tavi na zagrijanom ulju popecite očišćen mladi luk narezan na kolutiće. Dodajte nasjeckani češnjak, metvicu, bosiljak, a zatim grašak. Sve dobro izmiješajte, podlijte s oko 250 ml vruće vode i kuhajte 10 – 15 minuta. Pola količine kuhanoga graška i luka usitnite u električnoj sjeckalici pa vratite u tavu. Nakon toga dodajte rižu i naribanu limunovu koricu pa promiješajte. Podlijte s oko 300 ml temeljca i nastavite pirjati uz stalno miješanje i dolijevanje preostalog temeljca oko 15 minuta. Potkraj kuhanja umiješajte vermouth , limunov sok i žlicu parmezana te tavu maknite s vatre.
Posluživanje: Po rižotu rasporedite svježi sir, pospite preostalim parmezanom i odmah poslužite.
Savjet: Za pripremu rižota odaberite okruglozrnatu rižu (arborio) jer sadrži dosta škroba koji je jako bitan u pripremi dobrog rižota.