Kuglof kolač s grahom

Omiljeni Podravkini proizvodi beogradskog glumca i kulinarskog znalca Slobodana Stefanovića su grah i Lino Lada. Pogledajte kako ih je spojio u kuglof i poklonio Podravki za 75 godina poslovanja.

  • 35 min
Kuglof kolač s grahom

Sastojci

Za preljev:

Za ukrašavanje:

  • sjeckani lješnjaci

Priprema

  1. U sjeckalici ili blenderu usitnite bademe.
  2. Dodajte jaja, kakao, prašak za pecivo, ekstrakt vanilije, med, isprani i ocijeđeni crveni grah, kokosovo ulje i sol te izmiksajte da se sastojci sjedine i da smjesa postane glatka.
  3. Prelijte u namašćeni kalup za kuglof i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
  4. Kolač izvadite iz kalupa.
  5. Lino Ladu Gold kratko zagrijte u mikrovalnoj pećnici ili u posudi u vodenoj kupelji te premažite preko kuglofa.

Posluživanje: Poslužite posipano sjeckanim lješnjacima. Kuglof možete posuti orašastim plodovima po odabiru ili bobičastim voćem, a možete ga poslužiti i toplog uz sladoled od vanilije.

Savjet: Kalup za kuglof ćete najjednostavnije namastiti pomoću ulja u spreju.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa