Topli sendvič s polpetama

Tortilje s polpetama od junetine obogatite rajčicom, rikolom i maslinama i poslužite uz osmijeh, a okus je zagarantirano dobar.

  • 25 min
  • Jednostavno
Topli sendvič s polpetama

Priprema

  1. Fant razmutite u 70 ml mlake vode i pustite ga da odstoji nekoliko minuta.
  2. Dodajte mu mljeveno meso i rukom dobro izmiješajte pa od dobivene smjese oblikujte male polpete (8-12 kom). U sredinu svake polpete utisnite po jednu punjenu maslinu.
  3. U tavu ulijte 3 žlice maslinovog ulja, a kad se zagrije popržite polpete s obje strane dok ne dobiju lijepu boju. Pečene polpete ostavite na toplom.
  4. Rajčicu, papriku i ljutiku narežite na ploške.
  5. Tortilje malo zagrijte kako bi omekšale i po njima rasporedite rikulu.
  6. Na polovicu svake tortilje rasporedite po ¼ narezanih sastojaka, pospite ih mljevenom paprikom, posolite, pospite mljevenim paprom i nakapajte preostalim maslinovim uljem.

Posluživanje: Zatim posložite pečene polpete, presavijte ih, učvrstite čačkalicom ili štapićem i poslužite.

Savjet: Polpete neka vam budu jednake debljine kao masline kako biste ih mogli normalno ispeći.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu