Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće

Brza dalmatinska pašticada

Za dalmatinsku pašticadu potrebno je odvojiti vrijeme pa čak i za onu brzu. Kako to najčešće i biva, sve uloženo će se vratiti pa možete uživati već u prvim zalogajima ovog slasnog tradicionalnog jela.

  • 90 min
  • Jednostavno
Brza dalmatinska pašticada

Sastojci

Priprema

  1. U široj, dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Odreske s jedne strane umočite u brašno i stavite na zagrijano ulje. Popecite s jedne, a zatim i s druge strane.
  2. Za to vrijeme, povrće (mrkvu, celer, luk ) naribajte ili usitnite u sjeckalici.
  3. Meso izvadite, a na zagrijano ulje stavite usitnjeno povrće i kratko popecite.
  4. Vratite meso, pospite Vegetom, crnim paprom i ulijte malo vode.Poklopljeno pirjajte oko 1 sat na laganoj vatri uz povremeno okretanje mesa, odnosno toliko da meso omekša.
  5. Na pola pirjanja dodajte, pasiranu rajčicu, vino, pekmez i posolite po potrebi.

Posluživanje: Odreske u umaku a̕ la pašticada pospite nasjeckanim peršinom i poslužite s njokima.

Savjet: Po želji, u pašticadu možete dodati i 30 ml prošeka.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina