Savijača od lisnatog tijesta i jabuka
- Recept by coolinarika.com -Lisnatim tijestom može se načiniti izvrsna brza savijača. Neobičan detalj recepta jesu razmrvljene piškote koje uz nadjev raspoređujemo po lisnatom tijestu. Upravo taj detalj i čini savijaču posebnom.

Priprema
Pola količine očišćenih i oguljenih jabuka naribajte, a ostalu polovicu narežite na tanje ploške. I naribane jabuke i one narezane na ploške nakapajte limunovim sokom, začinite cimetom i naribanom limunovom koricom. Lisnato tijesto razvaljajte, po njemu rasporedite polovicu razmrvljenih piškota, nadjeva od jabuka i razmućenog džema od marelica. Lisnato tijesto zarolajte, izbodite vilicom i stavite u pleh. Postupak ponovite i s preostalim lisnatim tijestom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-25 minuta.
Posluživanje: Pečene savijače malo ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Savjet: Nadjev od jabuka rasporedite na ¾ površine razvučenog lisnatog tijesta.