Savijača od lisnatog tijesta i jabuka

Lisnatim tijestom može se načiniti izvrsna brza savijača. Neobičan detalj recepta jesu razmrvljene piškote koje uz nadjev raspoređujemo po lisnatom tijestu. Upravo taj detalj i čini savijaču posebnom.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Savijača od lisnatog tijesta i jabuka

Sastojci

Priprema

  1. Pola količine očišćenih i oguljenih jabuka naribajte, a ostalu polovicu narežite na tanje ploške. I naribane jabuke i one narezane na ploške nakapajte limunovim sokom, začinite cimetom i naribanom limunovom koricom.
  2. Lisnato tijesto razvaljajte, po njemu rasporedite polovicu razmrvljenih piškota, nadjeva od jabuka i razmućenog džema od marelica.
  3. Lisnato tijesto zarolajte, izbodite vilicom i stavite u pleh. Postupak ponovite i s preostalim lisnatim tijestom.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-25 minuta.

Posluživanje: Pečene savijače malo ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Savjet: Nadjev od jabuka rasporedite na ¾ površine razvučenog lisnatog tijesta.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži