Fritaja sa špagetima

Šareno jelo kojim možete završiti dan, ali ima dovoljno hranjivih vrijednosti da može biti i lagani ručak.

  • 40 min
Fritaja sa špagetima

Sastojci

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte papriku, mladi luk i špek te pirjajte dok paprika ne omekša, oko 5 minuta.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko, vrhnje za kuhanje, Vegetu, papar i kajenski papar. Miješajte smjesu dok se sastojci temeljito ne sjedine.
  3. Dodajte špagete, papriku, luk, špek i parmezan. Promiješajte da se sastojci sjedine.
  4. Dodajte smjesu u tavu koja može u pećnicu i pecite 3 – 4 minute ili dok donja strana fritaje ne porumeni.
  5. Prebacite tavu u pećnicu i pecite 12 – 15 minuta.
  6. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi 2 – 3 minute. Prođite nožem po rubu fritaje da olabavi.
  7. Pokrijte tavu tanjurom i pomoću rukavica za pečenje preokrenite tavu.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Umjesto špageta možete upotrijebiti i drugu tjesteninu, kao i ostatak kuhanog krumpira.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima