Fritaja sa špagetima
- Recept by coolinarika.com -Šareno jelo kojim možete završiti dan, ali ima dovoljno hranjivih vrijednosti da može biti i lagani ručak.
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 °C. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte papriku, mladi luk i špek te pirjajte dok paprika ne omekša, oko 5 minuta. U velikoj zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko, vrhnje za kuhanje, Vegetu, papar i kajenski papar. Miješajte smjesu dok se sastojci temeljito ne sjedine. Dodajte špagete, papriku, luk, špek i parmezan. Promiješajte da se sastojci sjedine. Dodajte smjesu u tavu koja može u pećnicu i pecite 3 – 4 minute ili dok donja strana fritaje ne porumeni. Prebacite tavu u pećnicu i pecite 12 – 15 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi 2 – 3 minute. Prođite nožem po rubu fritaje da olabavi. Pokrijte tavu tanjurom i pomoću rukavica za pečenje preokrenite tavu.
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: Umjesto špageta možete upotrijebiti i drugu tjesteninu, kao i ostatak kuhanog krumpira.