Fina salata od krumpira s mahunama

Maslinovo ulje, češnjak, badem i metvica svojim će aromatičnim dodirom obogatiti finu toplu salatu od krumpira i mahuna.

  • 60 min
  • Jednostavno
Fina salata od krumpira s mahunama

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir operite i osušite.
  2. U limu za pečenje zagrijte 2 žlice maslinova ulja, dodajte krumpiriće i promiješajte. Pecite oko 40 minuta u pećnici na 200 °C. Izvadite ih i malo ohladite.
  3. U međuvremenu u posoljenoj vodi skuhajte mahune, ocijedite ih, a zatim potopite u hladnu vodu.
  4. Krumpiriće prerežite, a mahune ocijedite.
  5. U širokoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte protisnuti češnjak, zatim krumpir i mahune, pospite Vegetom te lagano miješajući zagrijte. Na kraju pospite metvicom.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo.

Savjet: Salata će biti još zanimljivija, dekorativnija i nutritivno bogatija ako je prije posluživanja pospete popečenim listićima badema.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje