Vinski gulaš
- Recept by coolinarika.com -Unatoč tome što su mu posvuda govedina i vino glavni sastojci, on ima stotinu lica. Bez njega se ne može zamisliti ni najjednostavniji gablec, ali ni najrafiniranije slavlje, i to po ponoći, da “presiječe” napornu i obilnu večeru.

Priprema
Meso narežite na komadiće podjednake veličine pa ga popecite na ulju. Zatim ga izvadite pa na istoj masnoći popecite nasjeckani luk, dodajte popečeno meso, lovor, kim i Vegetu te nastavite pirjati povremeno podlijevajući vodom ili juhom. Pred kraj pirjanja po potrebi malo posolite, dodajte crvenu mljevenu papriku, koncentrat rajčice, vino i krumpir narezan na kockice. Kuhajte dalje dok krumpir i meso ne omekšaju.
Posluživanje: Vinski gulaš poslužite uz salatu od kupusa.
Savjet: Većom količinom luka postižete bolju gustoću umaka, ali pri pečenju pripazite da luk ne zagori jer bi tada gulaš postao gorkast.