Gulaš

Inspirirani tradicijom

Vinski gulaš

Unatoč tome što su mu posvuda govedina i vino glavni sastojci, on ima stotinu lica. Bez njega se ne može zamisliti ni najjednostavniji gablec, ali ni najrafiniranije slavlje, i to po ponoći, da “presiječe” napornu i obilnu večeru.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Vinski gulaš

Priprema

  1. Meso narežite na komadiće podjednake veličine pa ga popecite na ulju.
  2. Zatim ga izvadite pa na istoj masnoći popecite nasjeckani luk, dodajte popečeno meso, lovor, kim i Vegetu te nastavite pirjati povremeno podlijevajući vodom ili juhom.
  3. Pred kraj pirjanja po potrebi malo posolite, dodajte crvenu mljevenu papriku, koncentrat rajčice, vino i krumpir narezan na kockice. Kuhajte dalje dok krumpir i meso ne omekšaju.

Posluživanje: Vinski gulaš poslužite uz salatu od kupusa.

Savjet: Većom količinom luka postižete bolju gustoću umaka, ali pri pečenju pripazite da luk ne zagori jer bi tada gulaš postao gorkast.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma