Samoborska kotlovina
- Recept by coolinarika.com -Ni jedan sajam, proštenje i izlet u vinograd, nema pravi okus bez mesa priređena u širokome, plitkom metalnom “šeširu”. Samoborci su i u tome nenadmašni zahvaljujući smjelosti u stvaranju neobičnih kombinacija.

Priprema
Kotlete na rubovima malo zarežite, a koljenicu narežite na komade. Posolite ih i ostavite da neko vrijeme odstoje. Koljenicu popecite na ugrijanom ulju u sredini tanjura za kotlovinu, a zatim dodajte luk narezan na kolutiće. Zalijte litrom vode i dodajte vino, feferon, papar, crvenu mljevenu papriku i Vegetu. Pirjajte oko 40 minuta. Nakon toga dodajte kotlete i kobasice te nastavite pirjati (po potrebi dolijevajući vode) dok meso ne omekša.
Posluživanje: Uz kotlovinu poslužite salatu od graha, ukiseljeno povrće i dobro vino.
Savjet: Svježa koljenica umaku daje karakterističan okus i gustoću. Kotlovini možete dodati i ostale vrste mesa, na primjer vratinu, piletinu.