Pileća prsa sa zelenim paprom i umakom od šampinjona

Aromatične, ali istovremeno i nešto nježnije arome zelenog papra obogaćuju okus mesa pa će isto učiniti i s pilećim prsima u umaku od šampinjona.

  • 40 min
  • Jednostavno
Pileća prsa sa zelenim paprom i umakom od šampinjona

Sastojci

Priprema

  1. Zeleni papar zdrobite. Pileći file prerežite po pola po dužini da dobijete tanke odreske. Posolite ga ih svježe mljevenom morskom soli i uvaljajte u usitnjeno zrno zelenog papra.
  2. Stavite na zagrijani maslac i popecite meso do zlatno žute boje. Odreske izvadite i stavite u posudu s poklopcem.
  3. Na isti maslac stavite nasjeckani češnjak i dodajte narezane šampinjone. Kratko ih popecite uz miješanje, zalijte vinom i nastavite pirjati.
  4. Dodajte senf i pustite da se kuha 10 minuta kako bi vino isparilo.
  5. Umiješajte Gussnel (škrobno brašno) razmućen u malo vode, zalijte vodom (oko 350 ml) i kuhajte još 10 minuta.

Posluživanje: Poslužite s kuhanom tjesteninom i salatom.

Savjet: Smeđe šampinjone možete zamijeniti bijelim šampinjonima ili kojim drugim gljivama.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...