Pileća prsa sa zelenim paprom i umakom od šampinjona
- Recept by coolinarika.com -Aromatične, ali istovremeno i nešto nježnije arome zelenog papra obogaćuju okus mesa pa će isto učiniti i s pilećim prsima u umaku od šampinjona.
Priprema
Zeleni papar zdrobite. Pileći file prerežite po pola po dužini da dobijete tanke odreske. Posolite ga ih svježe mljevenom morskom soli i uvaljajte u usitnjeno zrno zelenog papra. Stavite na zagrijani maslac i popecite meso do zlatno žute boje. Odreske izvadite i stavite u posudu s poklopcem. Na isti maslac stavite nasjeckani češnjak i dodajte narezane šampinjone. Kratko ih popecite uz miješanje, zalijte vinom i nastavite pirjati. Dodajte senf i pustite da se kuha 10 minuta kako bi vino isparilo. Umiješajte Gussnel (škrobno brašno) razmućen u malo vode, zalijte vodom (oko 350 ml) i kuhajte još 10 minuta.
Posluživanje: Poslužite s kuhanom tjesteninom i salatom.
Savjet: Smeđe šampinjone možete zamijeniti bijelim šampinjonima ili kojim drugim gljivama.