Uskrs

Prvo skuhaj, onda reci hop!

Kremasta rolada s mrkvicama

Ukoliko si u potrazi za inspiracijom za pripremu blagdanskih slastica, a danima već upijaš kreativne ideje po bespućima interneta i svaka ti se čini komplicirana, imamo asa iz rukava. Kremasta rolada s mrkvicama je desert koji oduševljava izgledom, a za izradu od rekvizita su potrebni tek plastična vrećica, jestive boje i kuhinjska krpa za rolanje. Dakle, lakše ne može:)

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Kremasta rolada s mrkvicama

Sastojci

Za dekorativnu pastu:

  • 1 bjelanjak
  • 30 g mekanog maslaca
  • 30 g šećera
  • 40 g Podravka Glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • prehrambena boja – narančasta i zelena

Za biskvit:

Za kremu:

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C, a posudu za pečenje dimenzija oko 30x25 cmobložite papirom za pečenje.
  2. Pjenjačom pomiješajte sastojke za pastu, a zatim veći dio obojite narančastom, a manji dio zelenom bojom.
  3. Paste prebacite u slastičarsku vrećicu s malim okruglim otvorom, pa na dno posude za pečenje koju ste prekrili papirom za pečenje i iscrtajte mrkvice s listićima na vrhu.
  4. Za biskvit, bjelanjke i sol izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte 25 g šećera i umiješajte.
  5. Žumanjke miksajte s ostatkom šećera, a zatim dodajte ulje i mlijeko.
  6. U smjesu prosjte kakao, brašno i Gussnel i izmiješajte.
  7. Zatim špahtlom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu rasporedite preko mrkvica i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 10 minuta.
  8. Pečenu roladu prebacite na papir za pečenje, skinite papir sa stražnje strane, pa je zarolajte da se ohladi.
  9. U međuvremenu pripremite kremu. Puding izmiješajte s 50 ml mlijeka i šećerom pa ga ukuhajte u vruće mlijeko.
  10. Šlag 5+ izmiksajte do željene čvrstoće. Ohlađenu kremu od pudinga pomiješajte s utučenim šlagom.
  11. Pripremljenom kremom premažite cijelu površinu biskvita i zarolajte u roladu. Ohladite do posluživanja. 

Posluživanje: Poslužite ohlađeno.

Savjet: Prije nego što papir za pečenje stavite u posudu za pečenje, dno posude malo namastite kako se papir ne bi micao dok stavljate mrkvice.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom