BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa

Vege juha od bijelog graha s dimljenom paprikom

Ova kremasta vege juha od bijelog graha s biljnim mlijekom i dimljenom paprikom prava je okrijepa, a posebno nas veseli što je gotova za samo 15 minuta. Zahvaljujemo Sandri Rončević na ustupljenom receptu.

  • 15 min
  • Jednostavno
Vege juha od bijelog graha s dimljenom paprikom

Sastojci

Za aromatično ulje:

Priprema

  1. Za početak pripremite aromatično ulje. U manjem lončiću na laganoj vatri zagrijte maslinovo ulje, dodajte dimljenu papriku i čili. Zagrijavajte uz stalno miješanje da zamiriši, oko 1-2 minute pa stavite sa strane neka se malo ohladi.
  2. Bijeli grah ocijedite, luk nasjeckajte na sitno, a češnjak zdrobite nožem.
  3. U zagrijani dublji lonac dodajte aromatično maslinovo ulje, ubacite luk i sotirajte ga 4-5 minuta. Potom ubacite zdrobljeni češnjak, popecite ga minutu da zamiriši, a onda dodajte ocijeđeni grah.
  4. Dodajte Vegetu Natur za talijanska jela, zalijte s malo vruće vode i pustite da zakuha pa kuhajte 10 minuta.
  5. Juhu dovršite tako da ugasite vatru, štapnim mikserom izmiksajte grah, dodajte bademovo mlijeko, kušajte i prema potrebi dodatno začinite.

Posluživanje: Juhu stavite u duboke tanjure ili zdjelice, pokapajte ju aromatičnim uljem i poslužite.

Savjet:  Ostatak aromatičnog ulja sačuvajte i upotrijebite za posluživanje juhe od graha, graška ili gljiva.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži