Pikantna riblja juha
- Recept by coolinarika.com -Juhe možemo definirati kombinacijom povrća, mesa ili ribe sa začinima i vodom. Mogu se posluživati vruće ili hladne, uz dodatak tjestenine, riže ili kruha, a mogu poslužiti i kao temeljci za jela.
Priprema
Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk, dodajte krumpir narezan na kockice. Prelijte mlakom vodom i umiješajte sadržaj vrećice Fanta za riblju juhu i paprikaš. Dodajte chili, ribu narezanu na odreske, malu vezicu celerova lista i kuhajte 25 minuta. Pred kraj kuhanja izvadite celer, dodajte bijelo vino i još kratko prokuhajte.
Posluživanje: Nakapajte s s par kapi maslinova ulja i limunova soka i poslužite sa širokim rezancima.
Savjet: Luk i krumpir možete naribati, a celerov list zamijeniti korijenom celera.