Gulaš

Inspirirani tradicijom

Bogati gulaš s povrćem

Bogati gulaš s povrćem je jelo koje često pripremamo kada želimo pojesti nešto na žlicu. Prednost gulaša je da u njega možete dodati bilo koje povrće, pa je time ono savršen izbor dok imate ostatke svježeg povrća iz hladnjaka koje je svakako dobro potrošiti.

  • 120 min
  • Jednostavno
Bogati gulaš s povrćem

Sastojci

Priprema

  1. Meso narežite na kocke. Zagrijte malo maslinovog ulja u dubljoj posudi na jačoj vatri.
  2. Dodajte meso i popecite ga u serijama, nekoliko minuta sa svake strane da porumeni. Između serija dodajte maslinovog ulja po potrebi. Popečeno meso izvadite i ostavite sa strane.
  3. Vatru smanjite na srednju, dodajte ostatak maslinovog ulja, narezanu papriku, mrkvu i celer. Kratko popecite uz miješanje, pa vratite zapečeno meso.
  4. Dodajte rajčicu, ulijte 700 ml vode i umiješajte Fant. Kad zakuha smanjite vatru, poklopite, pirjajte oko 90 minuta uz povremeno miješanje i dodavanje vode po potrebi.
  5. Zatim dodajte krumpir narezan na kockice, kukuruz, grašak, mahune, kupus i malo chilia. Pirjajte oko 20 minuta ili dok krumpir ne omekša.

Posluživanje: Prije posluživanja pospite narezanim peršinom i poslužite toplo.

Savjet: Zelje možete zamijeniti porilukom i dodati povrće koje volite.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...