Ledena torta od čokolade i lješnjaka (bez pečenja)
- Recept by coolinarika.com -Jednostavnu ledenu tortu od čokolade i lješnjaka nije potrebno peći, a ima sve što obožavamo, jer je savršeno balansirani spoj kremastog i čokoladnog užitka. Zahvaljujemo na ustupljenom receptu Nini Mrvica is bloga Bakeme.
Priprema
Pripremite kalup okvirnih dimenzija 20 x 30 cm. Dno mu obložite papirom za pečenje. Dio lješnjaka (20 g) odvojite za dekoraciju te ih krupnije usitnite, ostale lješnjake sameljite. Lješnjacima dodajte prethodno rastopljen maslac, šećer u prahu i mlijeko. Sve povežite kuhačom i stavite u pripremljen kalup. Utisnite pa spremite u zamrzivač. Za kremu stavite grijati 600 ml mlijeka, a 100 ml pomiješajte s vrećicama Dolcela Nougat premium pudinga. Kad se mlijeko ugrijalo smanjite vatru, dodajte mješavinu pudinga i mlijeka te čokoladu izrezanu na kockice. Miješajte dok se čokolada ne rastopi i dok se puding ne zgusne. Na kraju umiješajte maslac. Iz zamrzivača izvadite kalup, pa preko ohlađene podloge izlijte kremu. Zamrznite na 3 sata ili preko noći. Čokoladu otopite na pari. Zamrznuti kolač izvadite iz kalupa pa ga ukrasite rastoplenom čokoladom koristeći žlicu (čokoladu pomoću žlice pokapajte preko kolača).
Posluživanje: Pospite sa sjeckanim lješnjacima, izrežite na kocke željene veličine i odmah poslužite.
Savjet: Lješnjake po želji tostirajte na tavi te im dok su topli ogulite koru koristeći kuhinjsku krpu (tople lješnjake stavite u čistu kuhinjsku krpu, krpu preklopite te trljajte dlanovima).