Ledena torta od čokolade i lješnjaka (bez pečenja)

Jednostavnu ledenu tortu od čokolade i lješnjaka nije potrebno peći, a ima sve što obožavamo, jer je savršeno balansirani spoj kremastog i čokoladnog užitka. Zahvaljujemo na ustupljenom receptu Nini Mrvica is bloga Bakeme. 

  • Jednostavno
Ledena torta od čokolade i lješnjaka (bez pečenja)

Sastojci

Za podlogu:

  • 150 g keksa s maslacem (digestive)
  • 80 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca, otopljen
  • 100 ml mlijeka
  • 170 g mljevenih lješnjaka, prethodno tostirani (150 g za podlogu i 20 g za dekoraciju)

Za kremu:

Za posluživanje:

  • 100 g tamne čokolade za dekoraciju
  • krupno sjeckani lješnjaci za dekoraciju

Priprema

  1. Pripremite kalup okvirnih dimenzija 20 x 30 cm. Dno mu obložite papirom za pečenje.
  2. Dio lješnjaka (20 g) odvojite za dekoraciju te ih krupnije usitnite, ostale lješnjake sameljite.
  3. Lješnjacima dodajte prethodno rastopljen maslac, šećer u prahu i mlijeko. Sve povežite kuhačom i stavite u pripremljen kalup. Utisnite pa spremite u zamrzivač.
  4. Za kremu stavite grijati 600 ml mlijeka, a 100 ml pomiješajte s vrećicama Dolcela Nougat premium pudinga.
  5. Kad se mlijeko ugrijalo smanjite vatru, dodajte mješavinu pudinga i mlijeka te čokoladu izrezanu na kockice. Miješajte dok se čokolada ne rastopi i dok se puding ne zgusne. Na kraju umiješajte maslac.
  6. Iz zamrzivača izvadite kalup, pa preko ohlađene podloge izlijte kremu. Zamrznite na 3 sata ili preko noći.
  7. Čokoladu otopite na pari.
  8. Zamrznuti kolač izvadite iz kalupa pa ga ukrasite rastoplenom čokoladom koristeći žlicu (čokoladu pomoću žlice pokapajte preko kolača).

Posluživanje: Pospite sa sjeckanim lješnjacima, izrežite na kocke željene veličine i odmah poslužite.

Savjet: Lješnjake po želji tostirajte na tavi te im dok su topli ogulite koru koristeći kuhinjsku krpu (tople lješnjake stavite u čistu kuhinjsku krpu, krpu preklopite te trljajte dlanovima).

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina