Chilli con carne
- Recept by coolinarika.com -Chilli con carne ili čili s mesom, mnogima je omiljeni način posluživanje crvenog graha u kombinaciji s mljevenim junećim ili svinjskim mesom.

Priprema
Papriku narežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite papriku i kratko je popecite. Dodajte mljeveno meso i popecite uz miješanje, da tekućina ispari, a meso lagano porumeni. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte. Dodajte ocijeđeni crveni grah, kukuruz šećerac i na kockice narezanu tikvicu te pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje.
Posluživanje: Jelo pospite narezanim mladim lukom i poslužite s kuhanom rižom.
Savjet: Za ovaj pikantni mesni umak možete koristiti Tex-Mex mix Podravka (340 g) koji sadrži kombinaciju graha i kukuruza šećerca.