Cool lica grahorica

Superhrana koju dobro poznajete

Chilli con carne

Chilli con carne ili čili s mesom, mnogima je omiljeni način posluživanje crvenog graha u kombinaciji s mljevenim junećim ili svinjskim mesom.

  • 25 min
  • Jednostavno
Chilli con carne

Sastojci

Priprema

  1. Papriku narežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite papriku i kratko je popecite. Dodajte mljeveno meso i popecite uz miješanje, da tekućina ispari, a meso lagano porumeni.
  2. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
  3. Dodajte ocijeđeni crveni grah, kukuruz šećerac i na kockice narezanu tikvicu te pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje.

Posluživanje: Jelo pospite narezanim mladim lukom i poslužite s kuhanom rižom.

Savjet: Za ovaj pikantni mesni umak možete koristiti Tex-Mex mix Podravka (340 g) koji sadrži kombinaciju graha i kukuruza šećerca.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma