Savršeno pikantni odrezak na salati

Savršeno pikantni odrezak na salati nakapajte maslinovim uljem i limunovim sokom, promiješajte i poslužite.

  • 30 min
  • Jednostavno
Savršeno pikantni odrezak na salati

Sastojci

  • 2 žličice Vegete Natur Chilli (6 g)
  • 200 g narezane lisnate salate
  • (nekoliko listova zelene salate kristalke, rikule, crvenog radiča, potočarke)
  • 100 g cherry rajčice
  • 100 g salatnog krastavca
  • 60 ml maslinova ulja
  • ocijeđen limunov sok
  • 1 veći odrezak od ramsteka bez kosti (debljine 2 cm)

Priprema

  1. U zdjeli za salatu pripremite na rezance narezanu salatu, narezane rajčice i krastavac.
  2. Na dasku pospite Vegetu Natur Chili (u debljam sloju) i na nju stavite odrezak.
  3. Nekoliko puta ga okrenite da se obloži Vegetom Natur Chilli pa stavite na zagrijanu i nauljenu grill tavu.
  4. Popecite odrezak na jačoj vatri s obiju strana nekoliko minuta. Zatim odrezak stavite na dasku te još topao narežite na tanke ploške.

Posluživanje: Meso stavite na salatu, nakapajte maslinovim uljem i limunovim sokom, promiješajte i poslužite.

Savjet: Možete pripremiti i brusketu tako da na popečenu plošku kruha stavite začinjenu salatu i preko nje narezano meso.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...