Prženi tofu s tikvicama i rižom
- Recept by coolinarika.com -Prženi tofu s tikvicama i rižom jednostavno je, ali cjelovito jelo bez mesa koje u jednom obroku objedinjuje sve što treba tijelo i sve u čemu uživa nepce.
Priprema
Basmati rižu skuhajte prema uputama na pakiranju. U široj posudi pomiješajte Gussnel i kurkumu. Tofu narežite na komade (veće trokute) i uvaljajte sa svih strana u mješavinu. U tavi na 2 žlice ravnomjerno zagrijanog maslinova ulja popecite tofu sa svake strane po 3 – 4 minute, dok ne uhvati zlatnu koricu. Izvadite popečeni tofu na papirnati ubrus da upije višak masnoće od pečenja. Na istom ulju popržite protisnuti češnjak, a zatim dodajte zob barista biljni napitak i tikvice narezane na ploške. U zdjelici pomiješajte ½ žlice maslinova ulja, Vegetu BIO i kajenski papar. Dodajte mješavinu u umak s tikvicama te kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta. U suhoj tavi na laganoj vatri popržite sezam, stalno miješajući dok ne dobije zlatnu boju. Mladi luk narežite na kolutiće. Ukiseljenu pečenu crvenu papriku narežite na trakice i dodajte u prethodno skuhanu rižu.
Posluživanje: Poslužite tako pripremljenu rižu uz umak od tikvica, tofu, mladi luk i matovilac te posipajte poprženim sezamom.
Savjet: Uz jelo možete poslužiti kuhanu brokulu i zelene mahune.