PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima

Pureći bolognese

Puretinu, gljive, rajčice i začine u manje od pola sata pretvorite u mesni umak bolognese kojega će svi obožavati. Pola čaše crnog vina i dodatak žlice Worcestershire umaka dat će mu bogatiju okusnu notu.

  • 25 min
  • Jednostavno
Pureći bolognese

Sastojci

Priprema

  1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi, dodajte mrkvu narezanu na kockice i popecite da omekša, oko 5 minuta. Dodajte na ploške narezane gljive i popecite još 5 minuta.
  2. Dodajte pureće mljeveno meso i pirjajte 5 minuta, usitnjavajući kuhačom.
  3. Umiješajte sjeckane rajčice, dodajte protisnuti češnjak, pastu od luka, koncentrat rajčice, Worcestershire umak, vino, origano, morsku sol i crni papar.
  4. Promiješajte i pirjajte 10 minuta.

Posluživanje: Poslužite preko kuhanih špageta ili po želji.

Savjet: Ako vam se umak čini previše gust, dodajte malo vode od tjestenine i promiješajte prije posluživanja.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje