Pureći bolognese
- Recept by coolinarika.com -Puretinu, gljive, rajčice i začine u manje od pola sata pretvorite u mesni umak bolognese kojega će svi obožavati. Pola čaše crnog vina i dodatak žlice Worcestershire umaka dat će mu bogatiju okusnu notu.
Priprema
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi, dodajte mrkvu narezanu na kockice i popecite da omekša, oko 5 minuta. Dodajte na ploške narezane gljive i popecite još 5 minuta. Dodajte pureće mljeveno meso i pirjajte 5 minuta, usitnjavajući kuhačom. Umiješajte sjeckane rajčice, dodajte protisnuti češnjak, pastu od luka, koncentrat rajčice, Worcestershire umak, vino, origano, morsku sol i crni papar. Promiješajte i pirjajte 10 minuta.
Posluživanje: Poslužite preko kuhanih špageta ili po želji.
Savjet: Ako vam se umak čini previše gust, dodajte malo vode od tjestenine i promiješajte prije posluživanja.