Gulaš

Inspirirani tradicijom

Gulaš od srnetine

Uživanje u gulašu od srnetine nije samo konzumacija hrane, to je prava gastronomska avantura. 

  • 120 min
  • Jednostavno
Gulaš od srnetine

Sastojci

Priprema

  1. Srnetinu narežite na kockice, prelijte vinom, vinskim octom, dodajte majčinu dušicu i tako u marinadi ostavite nekoliko sati prije pripreme. Meso potom ocijedite, a marinadu sačuvajte.
  2. Na zagrijano ulje stavite meso i kratko popecite. Podlijte marinadom i pirjajte poklopljeno, na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok meso ne omekša.
  3. Maknite s vatre, ulijte 700 ml vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Vratite na vatru, dodajte pasiranu rajčicu, malo šećera, čili i kad zakipi, kuhajte još oko 10 minuta.

Posluživanje: Gotov gulaš pospite peršinom i poslužite.

Savjet: Na isti način možete pripremiti i drugo meso divljači.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima