Gulaš od srnetine
- Recept by coolinarika.com -Uživanje u gulašu od srnetine nije samo konzumacija hrane, to je prava gastronomska avantura.
Priprema
Srnetinu narežite na kockice, prelijte vinom, vinskim octom, dodajte majčinu dušicu i tako u marinadi ostavite nekoliko sati prije pripreme. Meso potom ocijedite, a marinadu sačuvajte. Na zagrijano ulje stavite meso i kratko popecite. Podlijte marinadom i pirjajte poklopljeno, na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok meso ne omekša. Maknite s vatre, ulijte 700 ml vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Vratite na vatru, dodajte pasiranu rajčicu, malo šećera, čili i kad zakipi, kuhajte još oko 10 minuta.
Posluživanje: Gotov gulaš pospite peršinom i poslužite.
Savjet: Na isti način možete pripremiti i drugo meso divljači.