Klasični marinara umak

Mjesto među top deset umaka definitivno zaslužuje marinara od pečenog češnjaka, pelata, maslinovog ulja i začina. Za pikantniji okus dodajte mu kombinaciju chilija i soli, a žličica šećera neutralizirat će kiselkasti okus. 

  • 25 min
  • Jednostavno
Klasični marinara umak

Sastojci

Priprema

  1. Pelate stavite u veliku posudu, zdrobite ih i ulijte 200 ml vode.
  2. U velikoj tavi zagrijte ulje.
  3. Na zagrijano ulje dodajte nasjeckani češnjak i popecite.
  4. Čim češnjak zamiriši dodajte rajčice. Zatim dodajte Vegetu i bosiljak i promiješajte.
  5. Pirjajte dok se umak ne zgusne i ulje na površini ne postane tamno narančasto (oko 15 minuta).

Posluživanje: Marinara umak koristite kao umak za pizzu ili kao bazu za razne umake.

Savjet: Ako vam je umak previše kisel dodajte žličicu šećera, a ako želite da je malo pikantniji dodajte Chili i sol ♥ Podravka po želji.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima