Krem-juha od cvjetače

Iako bi se mnogi zakleli da punoća mnogih makrobiotičkih jela potječe od sezamova ulja, znalci ukazuju na umeboshi ocat, posebice organski. Najčešće je rižin ili voćni, primjerice od japanske šljive.

  • 30 min
  • Jednostavno
Krem-juha od cvjetače

Sastojci

  • 800 ml vode
  • 1 vezica kopra
  • 3 žlice umeboshi octa
  • 150 g tofua
  • 1 žlica sezamova ulja
  • peršin
  • 700 g cvjetače

Priprema

  1. Cvjetaču operite, narežite na cvjetiće i prokuhajte u blago posoljenoj vodi dok ne omekša.
  2. Pred kraj kuhanja dodajte tofu, koji ste prethodno popekli na ulju.
  3. Sve zajedno usitnite. Prokuhajte još jednom pa dodajte nasjeckani kopar i umeboschi ocat.

Posluživanje: Krem-juhu od cvjetače poslužite ukrašenu sitno nasjeckanim peršinom.

Savjet: Ukoliko nemate umeboshi ocat, juhu lagano posolite i dodajte žlicu jabučnog octa.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...