Azijska rebarca
- Recept by coolinarika.com -Ima li što ukusnije od pečenih rebarca? Ima, pečena rebarca prelivena ukusnom mješavinom u kojoj je glavni sastojak Vegeta Natur za azijska jela.
Priprema
Narezana rebarca stavite u tankom sloju u lim za pečenje i nakapajte uljem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C i pecite oko 15 minuta. Za to vrijeme zeleni dio mladog luka narežite ukoso na ploške, a bijeli dio nasjeckajte. U posudi pomiješajte bijeli dio luka, pasiranu rajčicu, sojin umak, Vegetu za azijska jela i šećer. Dodajte 120 ml vode i zagrijte dok ne zakipi. Prelijte po rebarcima, promiješajte da se oblože i nastavite peći još 15 minuta.
Posluživanje: Pečena rebarca stavite na tanjur za posluživanje, pospite zelenim dijelom mladog luka i poslužite topla s miješanom salatom.
Savjet: Zamolite svog mesara da vam rebra u komadu nasiječe na tri dijela, a zatim ih još narežite po dva zajedno.