Uskrs

Prvo skuhaj, onda reci hop!

Slani muffini s jajetom

Od muffina očekujemo da su mekani i sočni, a u njihovoj slanoj verziji najbolji su servirani topli s punjenjem u sredini svakog muffina. 

  • 50 min
  • Jednostavno
Slani muffini s jajetom

Sastojci

  • 1 jaje
  • 125 ml ulja
  • 200 ml vode
  • 1 Dolcela Slani muffins sir i rajčica

Za punjenje

  • 12 manjih jaja
  • 60 g crvene paprike narezane na kockice
  • 60g tikvice narezane na kockice
  • 50 g Podravka Šunke u ovitku
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. U vrelu posoljenu vodu stavite jaja i kuhajte točno 3 minute.
  2. Jaja odmah stavite pod hladnu vodu da prekinete proces zagrijavanja. Nakon toga ih stavite u zamrzivač i ostavite 2 sata da se smrznu.
  3. Pećnicu zagrijte na 200°C. Papirnate košarice posložite na pladanj ili u kalup za muffine.
  4. Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 1 minutu dok ne dobijete glatko tijesto.
  5. Umiješajte narezano povrće, šunku narezanu na kockice i peršin. Žlicom ravnomjerno raspodijelite tijesto.
  6. Smrznuta jaja očistite od ljuske i uronite jaje u smjesu za mufin tako da budu sasvim prekrivena smjesom od tijesta. Po želji mufinse pospite krupnom soli.
  7. Pecite u pećnici oko 20 minuta.
  8. Pečene muffine maknite s pladnja za pečenje i ostavite da se ohlade u kalupima.

Posluživanje: Poslužite uz omiljenu salatu.

Savjet: Jaje na ovaj način ostat će djelomično kuhano s tekućim žumanjkom.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži