Slani muffini s jajetom
- Recept by coolinarika.com -Od muffina očekujemo da su mekani i sočni, a u njihovoj slanoj verziji najbolji su servirani topli s punjenjem u sredini svakog muffina.
Priprema
U vrelu posoljenu vodu stavite jaja i kuhajte točno 3 minute. Jaja odmah stavite pod hladnu vodu da prekinete proces zagrijavanja. Nakon toga ih stavite u zamrzivač i ostavite 2 sata da se smrznu. Pećnicu zagrijte na 200°C. Papirnate košarice posložite na pladanj ili u kalup za muffine. Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 1 minutu dok ne dobijete glatko tijesto. Umiješajte narezano povrće, šunku narezanu na kockice i peršin. Žlicom ravnomjerno raspodijelite tijesto. Smrznuta jaja očistite od ljuske i uronite jaje u smjesu za mufin tako da budu sasvim prekrivena smjesom od tijesta. Po želji mufinse pospite krupnom soli. Pecite u pećnici oko 20 minuta. Pečene muffine maknite s pladnja za pečenje i ostavite da se ohlade u kalupima.
Posluživanje: Poslužite uz omiljenu salatu.
Savjet: Jaje na ovaj način ostat će djelomično kuhano s tekućim žumanjkom.