Crveni kupus na češki način
- Recept by coolinarika.com -Dobri vojak Švejk je, naravno, šarmirao ekipu Vegetine kuhinje. Iz Praga i njegove gostionice “U kalicha”, koja i danas podsjeća na vrijeme radnje romana Jaroslava Hašeka, vratila se puna ukusnih dojmova i s ovim tipičnim češkim jelom.
Priprema
Crveni kupus narežite na rezance, kratko ga prokuhajte u malo vode i ocijedite. Na ulju popecite nasjeckani luk, dodajte šećer, kupus, kim i Vegetu. Sve pospite Gussnelom, promiješajte i ostavite pirjati. Pred kraj pirjanja umiješajte ocat i po potrebi malo soli.
Posluživanje: Uz ovo jelo možete poslužiti samo restani ili pire krumpir. Kupus poslužite kao izvanredan prilog uz pečenu patku ili neku drugu perad.
Savjet: Kod pripreme crvenog kupusa odstranite zadebljale krajeve kako bi vam vrijeme pripreme bilo ujednačeno.Brašno će učiniti kupus kompaktnijim i ukusnijim.