Pita od bundeve

Dva sloja prhkog tijesta i nadjev uvijek je asocijacija na slatke, voćne ili sirne pite. Za promjenu pripremite slanu, gdje se isprepliću slatkast okus bundeve, slani okus feta sira i miris metvice. A tek boje!

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Pita od bundeve

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

  • 300 g feta sira
  • 3 jaja
  • 1/2 žlice fino nasjeckane metvice (ili 1 žličica suhe)
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni
  • sol
  • 2 fino nasjeckana luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 800 g očišćene žute bundeve

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju propirjajte fino nasjeckani luk, dodajte bundevu narezanu na kockice i pirjajte dok tekućina ne ispari. Ostavite da se malo ohladi, a zatim joj dodajte metvicu, smrvljeni feta sir i razmućena jaja.
  2. Umijesite tijesto, podijelite ga na dva dijela i razvaljajte. Jedan komad razvaljanog tijesta položite na nauljenu tepsiju (veličine 20×34 cm), po tijestu rasporedite nadjev i poklopite drugim dijelom tijesta.
  3. Tijesto premažite maslinovim uljem i pecite do zlatnosmeđe boje na temperaturi 170-180°C oko 35 do 40 minuta.

Posluživanje: Pitu poslužite toplu, po želji s kiselim vrhnjem.

Savjet: Metvicu možete zamijeniti majčinom dušicom.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke